Online İleri Düzey Excel Eğitimi

Ermaden çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz Excel eğitimimizi başarıyla tamamladık. Excel’in temel özellikllerinden, gelişmiş özelliklerine kadar tüm konuları adım adım işleyerek, daha iyi bir Excel kullanıcısı olmaları yolunda hızlı ve önemli adımlar attık. İleri Excel eğitimleri, Excel’de tablo tablolar üzerinde işlemler yapma, hesaplamalar yapma, yüzde bulma, Excel de toplama alma gibi temel özellikler ile başlıyor ve…

MS Excel’ de Yinelemeler arasında benzersiz değerleri hesaplama

Filtre kullanarak yinelemeler arasında benzersiz değerleri hesaplama Veri sütunundan benzersiz değerleri ayıklayıp bunları yeni bir konuma yapıştırmak için Gelişmiş Filtre iletişim kutusunu kullanabilirsiniz. Sonrasında, yeni aralıktaki öğelerin sayısını hesaplamak için SATIRSAY işlevini kullanabilirsiniz. Hücre aralığını seçin veya etkin hücrenin bir tabloda olduğundan emin olun. Hücre aralığının sütun başlığı olduğundan emin olun. Veri sekmesinin Sırala ve Filtre Uygula grubunda Gelişmiş‘i tıklatın. Gelişmiş Filtre iletişim kutusu…

MS Excel’ de EĞER İşlevi

EĞER işlevi   Excel’in en popüler işlevlerinden biri olan EĞER işlevi, bir değer ile beklediğiniz değer arasında mantıksal karşılaştırmalar yapmanıza olanak tanır. Dolayısıyla, EĞER deyiminin iki sonucu olabilir. İlk sonuç karşılaştırmanızın Doğru olması, ikinci sonuç da karşılaştırmanızın Yanlış olmasıdır. Örneğin, =EĞER(C2=”Evet”,1,2) formülü EĞER(C2 = Evet ise 1 döndür, değilse 2 döndür) demektir.

Excel’ de Power Query

Verileri şekillendirme (Power Query) Power Query ile, veri çözümleme gereksinimlerinize uygun sorgu adımlarını düzenleyerek birden çok kaynaktan gelen verileri şekillendirin. Verileri şekillendirme hakkında bilgi edinmek için kaynaklar Bu kaynaklar Power Query‘yi nasıl kullanacağınızı öğrenmenize yardımcı olur. Sorgu Düzenleyicisi‘ni kullanarak, veri kaynağı üzerinden veri dönüştürme işlemleri yapabilir, tanımlayabilir ve gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl yapılır :Excel için Microsoft Power Query ile…

Excel’ de Açılan Listede Öğeleri Ekleme veya Kaldırma

Açılan listede öğeleri ekleme veya kaldırma Excel Tablosuna dayalı bir açılan listeyi düzenleme Liste kaynağınız olarak bir Excel tablosunu ayarladıysanız, tek yapmanız gereken listeden öğeleri eklemek veya kaldırmaktır. Excel tüm ilişkili açılan listeleri otomatik olarak güncelleştirir. Öğe eklemek için, listenin sonuna gidin ve yeni öğeyi yazın. Öğeyi kaldırmak için Delete tuşuna basın. İpucu: Silmek istediğiniz öğe listenin ortalarındaysa, hücreye sağ…

Excel’ de Açılan Liste Oluşturma

Açılan liste oluşturma Yeni bir çalışma sayfasında açılan listenizde görünmesini istediğiniz girdileri yazın. İdeal olan, liste öğelerinizin bir Excel tablosunda bulunmasıdır. Öğeleriniz tablo biçiminde değilse, aralıktaki herhangi bir hücreyi seçip Ctrl+T tuşlarına basarak listenizi hızla bir tabloya dönüştürebilirsiniz. Notlar: Verilerinizi neden bir tabloya yerleştirmelisiniz? Verileriniz bir tabloda olduğu zaman, listede öğeler ekleyip çıkardıkça bu tabloya dayalı olan tüm açılan menüler otomatik…

Excel’ de Hücrelere Veri Doğrulama Uygulama

Hücrelere veri doğrulama uygulama Kural oluşturmak istediğiniz hücreleri seçin. Veri doğrulama >verileriseçin. Ayarlar sekmesindeki İzin Verilen başlığının altında bir seçenek belirleyin: Tam sayı -hücreyi yalnızca tüm sayıları kabul edecek şekilde kısıtlamak için. Ondalık -hücreyi yalnızca ondalık sayıları kabul edecek şekilde kısıtlayın. Liste: Açılan listeden veri seçilir. Tarih: Hücreyi yalnızca tarih kabul edecek şekilde kısıtlar. Zaman -hücreyi yalnızca saat kabul edecek şekilde sınırlandırmak…

Excel’ de Yüzde Hesaplama

Yüzdeleri hesaplama Bazen yüzdeler sinir bozucu olabilir, çünkü okulda bu konuda öğrendiklerimizi anımsamak her zaman kolay değildir. Bırakın bu işi sizin yerinize Excel yapsın; basit formüller bir toplamın yüzdesini veya söz gelimi iki sayı arasındaki yüzde farkını bulmanıza yardımcı olabilir. Bir toplamın yüzdesini bulma Diyelim ki şirketiniz bu çeyrekte 125.000 liralık satış yaptı ve 20.000…

Excel’ de DEVRİK_DÖNÜŞÜM İşlevi

Excel’ de DEVRİK_DÖNÜŞÜM İşlevi DEVRİK_DÖNÜŞÜM işlevini kullanarak bir formül yazabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki resimde yer alan =DEVRİK.DÖNÜŞÜM(A1:B4) formülü A1 ile B4 arasındaki hücreleri alır ve bunları yatay olarak yerleştirir. DEVRİK_DÖNÜŞÜM işlevi dikey bir hücre aralığını yatay aralığa (veya tersine) dönüştürür. DEVRİK_DÖNÜŞÜM işlevi, kaynak aralık satırlarla aynı sayıda sütunu ve sütunlarla aynı sayıda satırı olan bir aralığa dizi formülü olarak girilmelidir. DEVRİK_DÖNÜŞÜM işlevini, çalışma…

Excel’ de DOLAYLI İşlevi

Microsoft Excel’de DOLAYLI işlevinin formül sözdizimi ve kullanımı Metin dizesiyle belirlenen başvuruyu verir. Başvurular, içerikleri görüntülenmek üzere derhal değerlendirilir. Formülün kendisini değiştirmeden formül içindeki hücre başvurusunu değiştirmek isterseniz, DOLAYLI fonksiyonunu kullanın. Söz dizimi DOLAYLI(başv_metni, [a1]) DOLAYLI işlevinin söz diziminde aşağıdaki bağımsız değişkenler bulunur. Başv_metni    Gerekli. A1-stili başvuru, R1C1-stili başvuru, başvuru olarak tanımlanmış bir ad veya metin dizesi olarak…