MS Excel’ de Yinelenen Değerleri Sayma

MS Excel’ de Yinelenen Değerleri Sayma Bir değerin hangi sıklıkta yinelendiğini sayma Belirli bir metin veya sayı değerinin belirli bir hücre aralığında kaç kez yinelendiğini bulmak istediğinizi varsayalım. Örneğin: A2: D20 gibi bir Aralık, 5, 6, 7 ve 6 sayı değerlerini içeriyorsa, 6 sayısı iki kez gerçekleşir. Sütunda “Koç”, “ılgaz”, “ılgaz” ve “ılgaz” varsa, “ılgaz”…

Excel’ de Dört İşlem

Excel’ de Dört İşlem Excel’ de pratik matematik işlemleri yapabilirsiniz. Excel’de yerleşik işlevlerin hiçbirini kullanmadan Toplama, Çıkarma, Çarpma ve Bölme yapabilirsiniz. Bazı basit işleçleri kullanmanız yeterlidir: +, –, *, /. Tüm formüller eşittir (=) işaretiyle başlar. İşlevler, çeşitli matematiksel işlemleri gerçekleştirme, değerleri arama ve hatta tarih ve saatleri hesaplama gibi olanaklar tanır. TOPLA işlevini kullanarak…

Excel’de ETOPLA İşlevi İpuçları

Excel’ de ETOPLA İşlevi İpuçları Excel Toplama işlemlerinde bir şart yoksa Topla işlevini kullanırken, tek şarta bağlı toplam almak için ETOPLA işlevini nasıl kullanırız. Excel’de en sık kullanılan işlemlerin başında toplama  alma gelir. Excel’de toplama yaparken herhangi şart yoktur. Topla işlevinin  yazdıktan sonra, toplam alacağınız aralığı seçmeniz yeterlidir. Excel Toplama yaparken, Topla işlevinde herhangi bir…

Excel’de Boşlukları Doldurmak

Excel’de boşlukları bir üst satırdaki veri ile doldurmak Excel’de boş hücrelere bir üsteki değeri kopyalamak, Boş hücrelerin hepsine 0 yazmak gibi farklı konularda boş hücreler ile ilgili işlemler yaparız. Farklı programlardan Excel’e veri aktarma işlemi yaptığımızda, satırlarda veya sütunlarda boşlukların oluştuğunu görürüz. Böyle bir liste ile karşılaştığımızda, boş olan hücreleri bir üstteki hücre ile doldurmak…

Excel’de Açılan Liste Oluşturma Nasıl Yapılır?

Excel’de Açılan Liste Oluşturmak Yeni bir çalışma sayfasında açılan listenizde görünmesini istediğiniz girdileri yazın. İdeal olan, liste öğelerinizin bir Excel tablosunda bulunmasıdır. Öğeleriniz tablo biçiminde değilse, aralıktaki herhangi bir hücreyi seçip Ctrl+T tuşlarına basarak listenizi hızla bir tabloya dönüştürebilirsiniz.     Notlar: Verilerinizi neden bir tabloya yerleştirmelisiniz? Verileriniz bir tabloda olduğu zaman, listede öğeler ekleyip çıkardıkça bu tabloya dayalı olan…